NaturAtlas.cz
 

Salát ze sírovce

Salát ze sírovce
Foto © Dalibor Marounek
Recept: Salát ze sírovce
Ingredience:
300g sírovce, 300g vařených brambor, 200g anglické slaniny, 8 papriček (kozích rohy), jarní cibulka, koření Podravka, pepř, sůl.

Postup:
Mladé měkké plodnice sírovce nakrájíme na kostičky, přidáme do vody se lžící Podravky a povaříme do změknutí. Poté houby scedíme a necháme vychladnout. Po vychladnutí je smícháme s nakrájenými vařenými bramborami, přidáme nakrájené kozí rohy a jarní cibulku. Potom nakrájíme na proužky anglickou slaninu a opečeme. Slaninu přidáme do salátu, promícháme, dochutíme pepřem a solí a necháme vychladnout.

Podáváme samotné nebo s pečivem.

Text a foto Dalibor Marounek



Houby vhodné pro recept:

sírovec žlutooranžový

(Laetiporus sulphureus)

Na všechny texty a fotografie na webu NaturAtlas.cz se vztahuje autorský zákon.
Bez souhlasu příslušného autora nelze texty ani fotografie jinde použít.
Zásady Cookies