NaturAtlas.cz
 

Kotlety na liškách

Kotlety na liškách
Foto © Dalibor Marounek
Recept: Kotlety na liškách
Ingredience:
750g vepřových kotlet, 200 g lišek, 200g čerstvého hrášku, 2 červené cibule, hladká mouka, worcester, sádlo, pepř, sůl.

Postup:
Kotlety naklepeme na okrajích, nařízneme, osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji je opečeme z obou stran do měkka a poté je vyndáme. Do výpeku přidáme nakrájenou cibuli, lišky a mladý vyloupaný hrášek. Vše podlijeme trochou vody a dusíme do změknutí. Omáčku zaprášíme moukou, ochutíme worcesterem, pepřem a solí. Na závěr vložíme nazpět kotlety a prohřejeme.

Podáváme z rýží.

Text a foto Dalibor Marounek



Houby vhodné pro recept:

liška obecná

(Cantharellus cibarius)

()

Na všechny texty a fotografie na webu NaturAtlas.cz se vztahuje autorský zákon.
Bez souhlasu příslušného autora nelze texty ani fotografie jinde použít.
Zásady Cookies