NaturAtlas.cz
 

Bělolanýž na slanině

Bělolanýž na slanině
Foto © Dalibor Marounek
Recept: Bělolanýž na slanině
Ingredience:
300g bělolanýže, 100g slaniny, 1 nožička maďarské klobásy, 1 větší cibule, pepř, sladká paprika, sůl.

Postup:
Bělolanýž oloupeme a nakrájíme na 5 mm plátky, slaninu nakrájíme na proužky, cibuli a klobásu na kolečka. Na pánvi rozškvaříme slaninu, přidáme cibuli, klobásu, bělolanýž a opékáme 10 minut. Během přípravy pokrm mícháme a obracíme. Na závěr dochutíme solí a pepřem, hotovou směs přendáme na talíř, posypeme červenou paprikou, ozdobíme bylinkami (můžeme přidat i feferonky) a podáváme s chlebem nebo jiným pečivem.

Poznámka: Jedná se o starý pastýřský recept. Využití bělolanýžů je známé spíše jako koření do pokrmů.

Autor: Dalibor Marounek



Houby vhodné pro recept:

()

Na všechny texty a fotografie na webu NaturAtlas.cz se vztahuje autorský zákon.
Bez souhlasu příslušného autora nelze texty ani fotografie jinde použít.
Zásady Cookies